Top 6 beneficii ale grădinilor verticale

Top 6 beneficii ale grădinilor verticale

Top 6 beneficii ale grădinilor verticale

 

Grădinile verticale devin, treptat, din ce în ce mai populare atât în spațiile profesionale, cât și în cele rezidențiale. Grădinile verticale artificiale oferă, în special, o modalitate simplă de a spori estetica și calitatea. O grădină verticală de calitate superioară este o caracteristică distinctivă și poate da viață unui spațiu gol, oferind o stare pozitivă persoanelor care se află acolo. Optarea pentru o grădină verticală artificială elimină responsabilitatea udării și întreținerii ample, precum și a necesității de a înlocui plantele pe moarte -  grădinile verticale artificiale necesită doar o întreținere minimă și arată excelent indiferent de condițiile sau locația în care sunt amplasate. Acestea sunt doar unele dintre principalele avantaje ale instalării unei grădini verticale artificiale.

 

1. Crearea unui spațiu mai liniștitor

 

Nu aveți nevoie de plante reale pentru a avea parte de beneficiile grădinilor naturale. Mediile înconjurătoare cu o cromatică de nuanțe verzi încurajeaza relaxarea și reduc stresul, având un impact pozitiv asupra stării de spirit, dar și a relaxării fizice, de la tensiunea arterială până la cea musculară.

 

2. Clădiri mai puțin zgomotoase

O grădină verticală poate ajuta la reducerea nivelului de zgomot ambiental într-un spațiu, lucru care poate fi deosebit de util într-un birou. O grădină verticală va absorbi cu 40% mai mult sunet decât o fațadă obișnuită, contribuind la scăderea nivelului de zgomot.

 

3. Stimularea productivității și a angajamentului

Ca urmare a impactului pozitiv pe care îl au aceste grădini asupra stării de bine, productivitatea capată și ea, la rândul ei, un boost. De fapt, plantele la locul de munca pot spori pozitivitatea cu 15%. Pe lânga asta, angajații tind să se simtă mai liniștiți, mulțumiți și concentrați pe ceea ce fac intr-un asemenea mediu.

 

4. Grădinile verticale atrag oamenii

Cercetările au stabilit că acolo unde există o grădină verticală, cei care o ”experimentează” tind să-și dorească să petreacă mai mult timp în jurul ei. Acești oameni ar putea fi clienții care revin la același magazin datorită grădinii verticale, angajații care consideră mediul de lucru ca fiind unul dintre motivele pentru care rămân sau ocupanții unui ansamblu rezidențial care sunt mai puțin înclinați să se mute.

 

5. Parte din brand

O grădină verticală e o modalitate excelentă de a consolida brand-ul și mesajele transmise de acesta și de a ajuta la creșterea impactului pe care îl are o afacere. Indiferent că e vorba de mesajele care au legătură cu natura și mediul înconjurător sau de crearea unui spațiu unde s-a ținut cont de faptul că angajații sunt mulțumiți, grădinile verticale pot avea un puternic impact în percepția despre brand.

 

6. Apropie oamenii

Mai multe plante și verdeață aduc un impact pozitiv asupra coeziunii sociale și încurajează oamenii din respectivul spațiu să interacționeze între ei. Grădinile verticale și alte verdețuri la scară mai mică sunt vandalizate mult mai rar decât alte medii. În plus, s-a constatat că plantele și verdeața creează un mediu de vindecare în care oamenilor le e mai ușor să se recupereze după răni sau să facă față durerii - ceea ce le face ideale și pentru spitale.

 

Acestea sunt câteva dintre beneficiile cheie ale grădinilor verticale. Optarea pentru plante artificiale nu numai că ajută la reducerea întreținerii care are loc în mod normal, dar vă oferă și mai multe opțiuni când vine vorba de modul în care utilizați și amplasați grădina verticală, deoarece plantele artificiale nu necesită lumină naturală sau condiții ideale și pot oferi toate aceste beneficii chiar și cu îngrijire minimă.

 

Dacă sunteți interesat să adăugați o grădină verticală spațiului dumneavoastră corporativ sau rezidențial, Crio Flowers vă pune la dispoziție o gamă variată de flori artificiale, fiind modalitatea perfectă pentru a crea o grădină verticală uimitoare.

Panouri plante artificiale - https://www.crioflowers.ro/62-panouri-plante-artificiale