Design-ul floral în 2021

Design-ul floral în 2021

Design-ul floral în 2021

 

Ce este design-ul floral? Cum este realizată arta florală? În acest articol vom răspunde atât la aceste întrebari, cât și la multe altele legate de design și artă florală. La Crio Flowers, un furnizor masiv de plante și flori criogenate, îndrăgim decorațiunile florale, acesta fiind motivul pentru care, în acest articol, îti vom prezenta câteva idei de design floral cu flori criogenate, cea mai bună variantă atunci când vine vorba de design interior.

 

Până la urmă, ce este design-ul floral?

 

Design-ul floral reprezintă arta îmbinării diferitor produse florale pentru înfrumusețarea spațiilor de muncă, a camerelor de acasă și nu numai. La Crio Flowers, știm că acest tip de decorațiuni reprezintă un factor important pentru amenajarea și decorarea acestor spații într-un mod cât mai original și personal, cât și pentru crearea unor atmosfere de vis.

Design-ul floral este folosit pentru a oferi culoare și a aduce la viață aceste locații, cu o atmosferă relaxantă, lipsită de stres. Prezența plantelor aduce un vibe fresh și confortabil, care încurajează starea de bine și relaxarea.

Compozițiile florale și plantele naturale oferă, de asemenea, o atmosferă minimalistă, plăcută, romantică si profesională.

 

Cum este creat design-ul floral?

 

Nu este mereu posibil să formăm compoziții florale sau să ne bucurăm de plante în spații închise. Acest lucru se întamplă deoarece plantele naturale au nevoie de îngrijire și condiții speciale pentru a-și păstra frumusețea fără să ofilească rapid.

Soluția este înlocuirea acestor plante naturale cu cele criogenate. Florile și plantele de la CrioFlowers, precum ecualipt, feriga sau ruscus, își păstrează același look fresh de plante și flori naturale, fără inconveniente. Asta face ca această variantă sa fie cea preferată de designeri de interior și decoratori.

Reține faptul că florile criogenate nu au nevoie în mod direct de lumină solară!

De altfel, CrioFlowers dispune și de o gamă variată de flori și plante uscate, precum lagurus, glixia, phalaris sau talaris, având de asemenea o multitudine de opțiuni în ceea ce privește aranjarea lor în medii cât mai diverse, deoarece majoritatea le sunt prielnice.

Plantele si florile noastre îți permit să creezi tot felul de compoziții: de la aranjamente florale monocrome ce folosesc tot felul de plante exotice până la buchete de mireasă delicate, decorațiuni de nuntă, coșulețe cadou și așa mai departe.

 

Design floral cu flori criogenate

 

Acesta este realizat în aceeași manieră în care se utilizeaza și produsele naturale, dacă nu chiar mai ușor. De ce? Pentru că nu este necesar sa le îngrijești sau să le oferi lumină.

 

Trenduri în materie de design floral

 

Noile trenduri decorative se îndreaptă către un aer spațios, seducător și plin de viață. Casele și afacerile umplute de mobilă și decorațiuni simple sunt de modă veche. Actualii designeri de interior consideră că “less is more” - cu cât mai minimalist, cu atât mai bine. Asta înseamnă mai puține elemente decorative, cele care rămân fiind de calitate, puse mai mult în valoare.

Dar... cunoști trendurile de aranjamente florale de anul acesta? Îți vom arăta câteva dintre cele principale:

  1. Stilul vintage este mai în vogă ca niciodată. Anul acesta spiritul acestui stil a renăscut, făcându-și apariția cu o notă de romantism, pace și dragoste, caracteristice anilor ‘70, an în care trandafirii și margaretele erau aproape emblematice.
  2. Acest stil își face apariția in aranjamentele florale și în grădini. Sunt decorațiuni simple ce portretizează toată frumusețea și naturalețea florilor criogenate.

Culorile pastel si nuanțele calde. Acest trend împreună cu cel vintage formeaza o echipă, fiind cele mai frumoase și folosite decorațiuni în ultimul an.

Design personalizat. Acest tip de aranjamente florale continuă să fie unul din trendurile principale ce realizează atmosfere și efecte personalizate și diferite, în stiluri precum cel tradițional, clasic, romantic, retro sai contemporan.

Flori iluminate. Lumina poate aduce incredibile efecte asupra aranjamentelor florale pe timp de noapte. Perfecte pentru dansul mirilor sau pentru a obține o ambianță intimă.

Plantele agățate. Zonele cu plante care atârnă reprezintă o altă necesitate a sezonului când vine vorba de design floral, întâlnite mai des în restaurantele și localurile unde trebuie salvat spațiu. Plantele agățate pot, de asemenea, să vină cu un sistem precum al celor iluminate, pentru a ține locul clasicelor surse artificiale de lumină.

Licheni și mușci stabilizați. De curând, una dintre opțiunile preferate ale designerilor interiori și ale florarilor de înalt rang sunt lichenii și mușchii stabilizați, având posibilitatea îmbinării lor cu plante criogenate, precum amranthus, brunia sau salal, pentru o mixtură de bun gust și, mai ales, plăcută la vedere.

 

Idei de design floral

 

În această secțiune, îți vom arăta câteva design-uri florale care poate te vor ajuta să decorezi anumite locații pentru evenimente, camere ale casei tale sau locul tău de muncă. Dacă te gândești să oferi un aer fresh și original unui spațiu anume, privește următoarele idei de design floral de mai jos:

Coșul cu trandafiri.

Îți sugerăm o idee simplă care poate umple un spațiu într-un mod perfect. Acest design floral implică plasarea trandafirilor criogenați într-un coșuleț de răchiță. Trandafirii pot avea orice culoare vă doriți, deși trebuie să țineți cont că această culoare trebuie să se potrivească cu restul spațiului.

Trandafiri și pietre.

Artă florală pentru locații mai “boho”. Constă în ideea de a așeza trandafirii pe un pat de pietre. Trandafirii pot avea orice culoare, cu toate că cele precum roz și roșu se potrivesc perfect cu decorațiunile în stil boho.

Trandafir negru.

În acest aranjament floral, culoarea neagră a trandafirului joacă un rol imens. Ideea este de a combina un trandafir negru cu materiale de altă culoare pentru a forma un anumit contrast. Acest design este perfect pentru spațiile mai elegante și sofisticate, dar adorăm să le folosim și pentru a decora birouri, studiouri și așa mai departe.

Inima de trandafiri.

Această idee de design este perfectă pentru întâlnirile de Dragobete, Valentine’s Day, aniversări etc. De asemenea, dacă vrei sa o creezi tu, este foarte simplu. Trebuie doar să pui trandafiri de culoare roșie într-o cutie în formă de inimă. Mărimea cutiei nu contează, ce este important este să-i oferi forma de inimă.

Lumânări și flori.

Iubim acest design floral. E perfect pentru decorarea evenimentelor de seară. Constă, din câte se pot observa și în imagine, într-o lumânare incojurată de flori și frunze. În acest caz, combinațiile de flori există în mai multe culori, ceea ce oferă o stare dinamică, plină de viață.

 

Dacă dorești sa îți creezi propriile design-uri florale pentru a decora diferite locuri, îți sugerăm să folosești produsele noastre. Acestea sunt complet naturale și rezistă fără să fie nevoie de lumină sau să le îngrijești cu mare atenție.